Naslov Analiza opravdanosti otvaranja health bara na otoku Hvaru
Naslov (engleski) Analysis of the justification of opening a health bar on the island of Hvar
Autor Dominik Jukić
Mentor Amelia Tomašević (mentor)
Ustanova koja je dodijelila akademski / stručni stupanj Sveučilište VERN Zagreb
Datum i država obrane 2024-05-03, Hrvatska
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana DRUŠTVENE ZNANOSTI Ekonomija
Sažetak Ovaj rad ispituje opravdanost ulaganja u health bar kao trendovskog koncepta u ugostiteljskoj industriji koji korespondira s porastom svijesti o zdravlju. Koristeći health bar „Kantun“ u hrvatskom gradu Hvaru kao studiju slučaja, ovaj rad ispituje snage, ograničenja, prilike i prijetnje pothvata. Provodeći dubinsku analizu lokalnog tržišta, ponašanja potrošača i konkurentskog okruženja, rad pruža sveobuhvatan pregled koji olakšava donošenje strateških odluka u ovom kontekstu. Nalazi ovog rada mogu pružiti vrijedne uvide dionicima koji razmišljaju o pokretanju sličnih pothvata usmjerenih na zdravlje u sličnim okruženjima.
Koristeći ugostiteljski objekt „Kantun“ na otoku Hvaru kao studiju slučaja, ova studija ispituje značaj online recenzija u ugostiteljstvu. U eri ponašanja potrošača pod utjecajem tehnologije, utjecaj online procjena veći je nego ikada. Na temelju analize 37 Google recenzija, rad naglašava glavna područja zadovoljstva i nezadovoljstva kupaca, s fokusom na kvalitetu usluge, kvalitetu proizvoda, ambijent i ponašanje osoblja. Nalazi pokazuju da kupci cijene kvalitetnu uslugu, raznolikost jelovnika i jedinstvenu atmosferu bara. S druge strane, mogućnosti poboljšanja uključuju proširenje načina plaćanja i dodavanje opcija za sjedenje u zatvorenom prostoru. Sve u svemu, analiza upućuje na potencijale korištenja online recenzija kao strateškog instrumenta za dobivanje uvida u preferencije kupaca i poboljšanje ponude ugostiteljskih usluga.
Sažetak (engleski) This paper examines the justification of investing in a health bar, as a trendy concept in the hospitality industry that corresponds with the increase in health awareness. Using the health bar "Kantun" in the Croatian town of Hvar as a case study, this paper examines the strengths, limitations, opportunities and threats of the venture. By conducting an in-depth analysis of the local market, consumer behavior and competitive environment, the paper provides a comprehensive overview that facilitates strategic decision-making in this context. The findings of this paper may provide valuable insights to stakeholders considering launching similar health-focused ventures in similar settings.
Using the hospitality facility "Kantun" on the island of Hvar as a case study, this study examines the significance of online reviews in the hospitality industry. In an era of technology-driven consumer behavior, the influence of online assessments is greater than ever. Based on an analysis of 37 Google reviews, the paper highlights the main areas of customer satisfaction and dissatisfaction, with a focus on service quality, product quality, ambience and staff behaviour. The findings show that customers value quality service, menu variety and a unique bar atmosphere. On the other hand, improvement options include expanding payment methods and adding indoor seating options. All in all, the analysis points to the potential of using online reviews as a strategic instrument for gaining insight into customer preferences and improving the offer of hospitality services.
Ključne riječi
opravdanost ulaganja
online recenzije
ugostiteljstvo
zadovoljstvo korisnika
kvaliteta usluge
Ključne riječi (engleski)
investment justification
online reviews
catering
customer satisfaction
service quality
Jezik hrvatski
URN:NBN urn:nbn:hr:146:590916
Studijski program Naziv: Turizam; smjerovi: Turistički menadžment, Hotelski menadžment Smjer: Hotelski menadžment Vrsta studija: stručni Stupanj studija: prijediplomski Akademski / stručni naziv: prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije (bacc. oec.)
Vrsta resursa Tekst
Način izrade datoteke Izvorno digitalna
Prava pristupa Pristup svim korisnicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja RH
Uvjeti korištenja
Datum i vrijeme pohrane 2024-06-21 11:02:32